6 tips bij het kopen van een spinningfiets

Woensdag 09 April 2025

Wil je graag een spinningfiets kopen maar weet je niet waarop je moet letten? Met zoveel mogelijkheden om uit te kiezen kan het stiekem best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we deze uitgebreide blog geschreven welk 6 tips bevat om je te helpen de perfecte spinningfiets te kiezen die aansluit op jouw wensen, behoeften, doelen en budget.

Van de juiste eigenschappen, zoals het remsysteem, tot aan handige extra’s en apps, alles komt aan bod Of je nu net wilt beginnen met fietstrainingen of al ervaren bent en je prestaties naar een nóg hoger niveau wilt tillen, met deze tips weet je zeker dat je straks de juiste spinningfiets gaat kiezen. Laten we snel verder lezen!

Waarom zou je kiezen voor een spinningfiets?

Een spinningfiets is de ideale keuze voor sporters die op een intensieve en efficiënte manier aan hun conditie willen werken. Ze zijn namelijk geschikt voor alle leeftijden en zowel beginners als ervaren sporters en bieden je de mogelijkheid om op je eigen tempo te trainen. Of je nu graag thuis regelmatig wilt trainen of je prestaties als wielrenner of triatleet wilt verbeteren en naar een hoger niveau wilt brengen, een spinningfiets is gemakkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke doelen.

Tip 1: Ga je de spinningfiets thuis of in een professionele omgeving gebruiken?

Voordat je een spinningfiets gaat kopen is het belangrijk om na te deken over waar je deze gaat gebruiken. Wordt het een spinningfiets voor thuisgebruik of zoek je toch een model voor een professionele omgeving, zoals een sportschool of hotel?

Voor thuisgebruik is het vooral belangrijk dat je nieuwe spinningfiets, compact, stil en gebruiksvriendelijk is. Een model met geïntegreerde transportwieltjes is handig zodat je de fiets na gebruik makkelijk kan verplaatsen. Verschillende moderne modellen hebben ook de mogelijkheid tot connectiviteit met fitnessapps, waardoor je jouw trainingen interactief kan maken en gemotiveerder blijft.

Ben je op zoek naar een spinningfiets voor professioneel gebruik? Dan moet deze bestand zijn tegen dagelijks intensief gebruik. Denk hierbij onder andere aan een steviger frame en duurzamere componenten die langdurige prestaties kunnen blijven garanderen. Ook eigenschappen zoals geavanceerdere opties en SPD-pedalen zijn vaak standaard bij professionele spinningfietsen.

Er zit dus een groot verschil tussen een spinningfiets voor thuis of een professionele;

  • Bij een thuis model ligt de focus vooral op compactheid, stilte en entertainment opties.
  • Een professioneel model focust zich vooral op robuustheid, stevigheid en gemakkelijk in gebruik en verstelbaarheid.

Door vooraf goed na te denken wat je aan functies nodig hebt en hoe en waar je de spinningbike wilt inzetten, kan je straks een goede keuze maken die perfect aansluit op jouw wensen en de omgeving waarin jij of je cliënten trainen.

Tip 2: Welke eigenschappen zijn belangrijk bij een spinningfiets?

Als je graag een spinningfiets wilt kopen dan is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende specificaties en eigenschappen. Van het type trapsysteem en het vliegwiel tot aan de stabiliteit en het comfort, elk detail kan een verschil maken in hoe jij jouw fietstrainingen gaat ervaren. Omdat er aardig wat verschillende eigenschappen zijn om op te letten gaan we deze stuk voor stuk bespreken zodat je straks zeker weet dat je de spinningbike kiest die perfect aansluit op jouw doelen en behoeften.

  1. Het trapsysteem van de spinningfiets
    • Doortrapsysteem
    • Freewheelsysteem (vrijloopsysteem)
  2. Soorten remsystemen / weerstandsysteem
  3. Aanwezigheid van een trainingscomputer
  4. Het gewicht van het vliegwiel
  5. Stabiliteit van het frame
  6. Q-factor
  7. Zadel en stuur
  8. De aandrijving van de spinningfiets
  9. Connectiviteit met apps
  10. De pedalen (SPD en teen kooien)
  11. Afmetingen van de spinningfiets
  12. Het belastbaar gewicht

Het trapsysteem van de spinningfiets

Het trapsysteem van een spinningfiets bepaalt hoe de pedalen bewegen tijdens en na het trappen. Je kan de trapsystemen opdelen in twee soorten, namelijk: het doortrapsysteem en het freewheelsysteem (vrijloopsysteem). Beide systemen hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende trainingsdoelen

Doortrapsysteem

Een spinningfiets met een doortrapsysteem heeft de pedalen direct gekoppeld aan het vliegwiel. Dit houdt in dat zolang het vliegwiel draait ook de pedalen blijven bewegen. Je kan dus niet zomaar stoppen met trappen zonder éérst het vliegwiel af te remmen. Fietsen met een doortrapsysteem bieden een constante spieractivatie, dit omdat je benen blijven bewegen en hierdoor je spieren continue actief zijn wat zorgt voor een intensievere en effectievere training.

Belangrijk om te weten is dat een doortrapsysteem enige gewenning vereist, vooral voor beginners, omdat je actief moet blijven trappen of handmatig moet afremmen. Dit type systeem wordt vaak gekozen door sporters die echt een spinningoefening willen doen waarbij je gaat staan, zitten, staan, zitten. Hierbij helpt het doortrapsysteem zodat de bepalen niet ‘stilvallen’.

Freewheelsysteem (vrijloopsysteem)

Een spinningfiets met een vrijloopsysteem (freewheelsysteem) werkt net zoals een wielrenfiets. Zodra je stopt met trappen, draaien de trappers niet mee met het vliegwiel en stoppen ze direct. Het vliegwiel blijft echter doordraaien, waardoor je op elk gewenst moment je fietssessie kan herpakken. Een vrijloopsysteem zien we het meest toegepast op spinningbikes die meer ontworpen zijn als ‘power bike’. De echte die-hard wielrenner die op duurtraining wil trainen en in zijn diepe houding wil kunnen blijven zitten en de pedalen af en toe wil kunnen laten rusten.

Hoewel het vrijloopsysteem gebruiksvriendelijker is, is het minder geschikt voor sporters die een traditionele spinning oefening willen doen waarbij je gaat staan, zitten en bij het staand fietsen in een bepaalde cadans beweegt en oefeningen doet. Tijdens deze oefeningen kan ook het vrijloopsysteem de oefening belemmeren omdat het moeilijker is om vanuit het ‘vrije moment’ je trapbeweing weer op te pakken. Het freewheelsysteem is het meest geschikt voor wielrenners en ervaren athleten die een intensieve duurtraining willen doen.

Soorten remsystemen

Bij spinningbikes kan je twee soorten remsystemen onderscheiden namelijk middels remblokken en middels het magneetremsysteem. Beide remsystemen hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Laten we ze is nader gaan bekijken.

Vroegere spinningbikes zijn veelal voorzien van remblokken van vilt. Dit vilt drukt tegen het vliegwiel aan om weerstand te creëren daarnaast zorgen ze er ook voor dat je kan remmen. Als je intensief gebruik wilt maken van je spinningfiets dan moet je vilten remblokken regelmatig vervangen omdat ze op en duur slijten.

Tegenwoordig zie je dat vrijwel alle spinningfietsen uitgerust zijn met een magneetremsysteem. Dit systeem werkt met magneten die de weerstand creëren zonder contact te maken met het vliegwiel. Met een magneetsysteem kan je nauwkeuriger je gewenste weerstand bepalen en krijg een betere fietservaring. Daarnaast maakt een magneetsysteem een stuk minder geluid en is verder onderhoudsvrij, wat een groot voordeel is ten opzichte van het rembloksysteem.

De aanwezigheid van een trainingscomputer

Als je het absolute maximale uit je spinningfiets en workouts wilt halen, dan kan je gaan voor een spinningbike met een trainingscomputer. Door te trainen met een trainingscomputer maak je jouw prestaties volledig inzichtelijk zodat je nóg gerichter kan trainen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, calorieën wilt verbranden of je snelheid wilt verhogen, de data die de trainingscomputer verzameld helpt je om je voortgang nauwkeurig te volgen.

De te meten functies kunnen verschillen per model maar bieden veelal inzicht in de volgende data: je hartslag, je calorieverbruik, de afstand en trainingsduur en als laatste de snelheid en de RPM (rondjes per minuut). Afhankelijk van de trainingscomputer kan je ook nog vaak verschillende apps koppelen via je smartphone voor gebruik van bijv. Zwift, Kinomaps en nog veel meer. Op de verschillende fitnessapps komen we straks uitgebreider terug.

Het gewicht van het vliegwiel

Het vliegwiel is één van de belangrijkste onderdelen van de spinningbike deze bepaalt namelijk hoe soepel en realistisch je trapbewegingen aanvoelen. Vroeger gold: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter de fiets. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, nieuwe technieken zorgen ervoor dat zelfs lichtere vliegwielen uitstekende prestaties kunnen leveren.

De massatraagheid is de factor die zorgt voor een natuurlijke aanloop. Door slimmer technologieën wordt het gewicht naar buiten geplaatst waardoor een vliegwiel met een netto lager gewicht een hogere massatraagheid kan hebben dan een zwaarder vliegwiel.

Het vliegwiel voor of achter?

Naast het gewicht van het vliegwiel speelt ook de positie ervan een rol. Bij de traditionele spinningfietsen zit het vliegwiel vaak aan de voorkant, maar bij de meer high-end modellen wordt het vliegwiel steeds vaker aan de achterkant geplaatst.
De reden hiervoor is praktisch; tijdens intensieve trainingen ga je namelijk zweten en zweetdruppels kunnen dan op het vliegwiel en de aandrijving terecht komen. Als het vliegwiel aan de voorzijde zit kan dit over de tijd roest gaan veroorzaken. Als het vliegwiel aan de achterzijde zit is deze stukken beter beschermd tegen vocht, waardoor het een duurzamere keuze is en minder onderhoud nodig heeft.

Stabiliteit van het frame

De stabiliteit van het frame is belangrijk voor een veilige en comfortabele workout. Een stevig frame voorkomt dat je gaat wiebelen of dat de fiets gaat bewegen tijdens een intensieve workout, zoals staand fietsen of sprinten. Hoe zwaarder en robuuster het frame, hoe stabieler de fiets zal aanvoelen.

Tegenwoordig beschikken vrijwel alle spinningfietsen over bredere en verstelbare stelvoeten, zodat je jouw spinningfiets waterpas en stabiel kan afstellen.

De Q-factor

De Q-factor is de afstand tussen de bevestigingspunten van de pedalen op de crankarmen. Dit lijk wellicht een klein detail maar het speelt een belangrijke rol in het comfort, de efficiëntie en de veiligheid van je workouts. De juiste Q-factor zorgt ervoor dat je trapbeweging natuurlijk aanvoelt, je kracht optimaal wordt overgebracht en de belasting op je knieën en gewrichten minimaal blijft.

De optimale Q-factor ligt ongeveer tussen de 140mm en 170mm. Binnen deze range beweeg je op een optimale manier die het meest lijkt op de houding en bewegingen van een racefiets. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Je traint efficiënter, je energie wordt beter omgezet in kracht met als resultaat ene effectievere training.
  • Je blijft blessurevrij, een natuurlijke fietshouding voorkomt overbelasting van je knieën, heupen en enkels.
  • Je ervaart meer comfort, je houding blijft stabiel en prettig, zelfs als je gaat voor de andere en intensievere trainingssessies.

Wat gebeurt er bij een verkeerde Q-factor?

Een te smalle Q-factor (<140mm) kan je benen dwingen in een onnatuurlijke stand, wat ongemak kan opleveren.

Een de brede Q-factor (>170mm) kan er juist voor zorgen dat je benen naar buiten worden gedrukt, wat kan leiden tot inefficiënte krachtoverbrenging en extra belasting op je gewrichten.

Het zadel en stuur

Een goede zithouding en goed comfort zijn essentieel voor een effectieve en fijne training. Of je nu wilt gaan voor een lange duurtraining of gaat voor die kortere en intensievere sprints, de juiste afstelling van het zadel en stuur voorkomt dat je ongemak of blessures gaat ervaren.

Vrijwel alle spinningfietsen beschikken tegenwoordig over een zadel welk zowel verstelbaar is in hoogte als in diepte. Daarnaast zijn de zadels vrijwel altijd van het type racezadel, hometrainers hebben bijvoorbeeld een “normaal” zadel wat we kennen van de gewone fiets.

Naast het zadel is ook het stuur niet onbelangrijk. De meeste spinningfietsen zijn uitgerust met een multi-grip stuur, dit betekend dat je het stuur op verschillende manieren kan vasthouden en afwisselen tussen verschillende houdingen. Ze zijn veelal voorzien van een zachte rubber coating wat zorgt voor extra grip en comfort, zelfs als je zweterige handen krijgt tijdens je intensieve fietssessies. Daarnaast kan je bij veel bikes ook de hoogte van het stuur aanpassen en zelfs soms horizontaal wat de instelmogelijkheden verbetert en je houding bevordert. Sommige fietsen beschikken ook nog over extra ’s zoals bidonhouders en een tablethouder.

De aandrijving van de spinningfiets

De aandrijving van de spinningfiets bepaalt hoe soepel en stil je training verloopt. Er zijn twee soorten aandrijvingen die je vaak tegenkomt, namelijk de V-belt(snaar) en kettingaandrijving. Beide systemen hebben hun eigen unieke eigenschappen

De V-belt, ook wel snaaraandrijving, genoemd maakt gebruik van een rubberen riem om de kracht van de trappers over te brengen op het vliegwiel. De bijhorende voordelen zijn dat een V-belt onderhoudsvrij is, het hoeft niet gesmeerd of gespannen te worden en de riem is stil en soepel, wat ideaal is voor thuisgebruik.

Connectiviteit met apps – Maak je trainingen interactief en extra motiverend

Steeds meer spinningfietsen bieden je tegenwoordig de mogelijkheid om te connecten met fitnessapps, hierdoor kan je jouw workouts niet alleen effectiever maken, maar ze worden ook een stuk leuker en motiverender. Of je nu graag de mooiste virtuele routes wilt fietsen, je prestaties wilt bijhouden, jezelf extra wilt uitdagen met interactieve groepslessen, tegen je vrienden wilt fietsen of zelfs tegen andere mensen van over de hele wereld met de juiste app is het allemaal mogelijk.

Dankzij de koppeling met populaire apps zoals Zwift, Kinomaps en Peleton, welk middels je smartphone of tablet gaat, kan je jouw fietssessies volledig personaliseren. Fiets virtuele routers door prachtige bergachtige landshappen of fiets door de mooiste stedelijke gebieden.

In veel apps kan je jouw trainingsgegevens bijhouden waardoor je jouw gegevens zoals de snelheid, afstand, calorieverbruik en hartslag kan bijhouden. Zo kan je jouw vooruitgang goed bijhouden en je doelen goed bijhouden. Veelal kan je de app koppelen middels Bluetooth of Ant+.

De pedalen (SPD en teen kooien)

De pedalen van een spinningfiets spelen een belangrijke rol in je trainingservaring. Ze bepalen namelijk hoe efficiënt je jouw kracht kan overbrengen en hoeveel controle je hebt tijdens je workout. De pedalen kan je onderverdelen in de zogenoemde SPD-pedalen en toe cages (teen kooien).

SPD staat voor Shimano Pedaling Dynamics en is een kliksysteem dat speciaal ontworpen is voor fietsers die optimale prestaties willen behalen. Bij deze pedalen klik je speciale fietsschoenen (met SPD-plaatjes) vast aan het pedaal zodat je er niet zo maar af kan schieten met me voeten.

Het voordeel van SPD pedalen is dat je zowel kracht kan leveren tijdens het neerwaartse trappen als tijdens het optrekken van het pedaal. Daarnaast ervaar je ook meer stabiliteit en controle, je voeten zitten vast op de pedalen waardoor ze altijd op de juiste positie blijven zelfs als je gaat voor intensieve sprints en staande klimmingen.

Naast de SPD pedalen zijn er ook nog pedalen met de zogenoemde toe cages (teen kooien). De naam zegt het al een beetje hier steek je de neus van je schoenen in. Je hebt dus geen speciale fietsschoenen nodig, hierdoor is het en toegankelijke manier om mee te beginnen. Omdat je voeten niet vastgeklikt zitten kan je alleen kracht leveren tijden de neerwaartse beweging en niet tijdens het oprekken.

De meeste spinningfietsen beschikken over pedalen die zowel over de SPD en teen kooi functionaliteiten beschikken als één pedaal. Daarmee kan je makkelijk kiezen tussen de twee.

Afmetingen van de spinningfiets

Als je een mooie spinningfiets gevonden hebt dan zijn ook de afmetingen van de fiets niet onbelangrijk. Vooral als je weinig ruimte hebt of de fiets graag na gebruik wilt verplaatsen. Spinningfietsen variëren in grootte maar de meeste modellen zijn compact genoeg om thuis in een kamer te plaatsen.

We kunnen het aanraden om rondom je spinningfiets minimaal 50cm vrije ruimte te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk kan op- en afstappen en altijd voldoende bewegingsruimte rondom de fiets hebt. Veelal is een spinningbike met het vliegwiel aan de voorkant compacter en een fiets met het vliegwiel aan de achterkant langer. Meet vooraf dus goed de plek op waar je de fiets wilt plaatsen om achteraf teleurstelling te voorkomen.

Het belastbaar gewicht

Het belastbaar gewicht van de spinningbike geeft aan hoeveel kilogram de fiets maximaal kan dragen. Dit is een belangrijke factor bij het kiezen van je nieuwe omdat het direct invloed heeft op de veiligheid, stabiliteit en levensduur van het toestel.

Een spinningfiets die onvoldoende draagvermogen heeft voor jouw gewicht kan sneller slijtage vertonen of zelfs beschadigd raken. Bij het uitzoeken van je spinningfiets adviseren wij het altijd aan om te gaan voor een fiets die meer gewicht aankan dan je eigen lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 100kg? Kies dan voor een fiets die minimaal 110 á 120kg aankan. Dit bied je een veilige marge en voorkomt dat die fiets sneller slijt of instabiel wordt.

Tip 3: Bepaal het budget voor je nieuwe spinningfiets

Het bepalen van je budget is een van de andere belangrijke punten waarop je dient te letten bij het kopen van je nieuwe spinningfiets. De prijzen variëren sterk, van een simpele instap model van rond de 500,- tot luxe high-end modellen die kunnen oplopen tot wel 7.500,-. Welke fiets het beste bij jouw past hangt af van jouw trainingsdoelen, gebruiksfrequentie en de functies die je belangrijk vindt. Houd er rekening mee dat je met een lager budget gaat voor een spinningfiets die minder functies en mogelijkheden bevatten, terwijl je met een hogere investering gaat voor een mid-range tot premium model die over een hogere kwaliteit en meer mogelijkheden beschikken waardoor je comfortabeler kan spinnen.

Ben je op zoek naar extra voordeel? Bekijk dan ook eens onze tweedehands spinningfietsen. Deze spinningfietsen zijn zorgvuldig door onze monteurs gecontroleerd en waar nodig zijn onderdelen vervangen én ze worden geleverd met garantie zodat je zonder zorgen direct kan beginnen met trainen.

Hammer Speedbike Speed Race

800ic schwinn

Life fitness IC7

De verschillende soorten merken spinningfietsen

Als je een nieuwe spinningfiets wilt kopen dan kan je bij ons kiezen uit een zeer uitgebreide collectie van verschillende merken, elk met hun eigen unieke benadering. Voor welk merk je moet kiezen hangt af van je persoonlijke wensen, behoeften en trainingsdoelen. Sommige merken richten zich op een zo gebruiksvriendelijke ervaring, terwijl andere gespecialiseerd zijn in high-end spinningfietsen met zeer geavanceerde technologieën en een premium afwerking.

Premium merken

De spinningfietsen uit het premium segment onderscheiden zich door hun gebruik van hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en uitgebreide functionaliteiten. Merken die tot deze klasse behoren, staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en innovatieve ontwerpen, enkele hiervan zijn:

Mid range merken

Daarnaast zijn er ook nog verschillende mid range merken terug te vinden waaronder:

Instap merken

Als laatste zijn er ook verschillende instap merken, zoals:

Tip 4: Zelf monteren of laten monteren

Bij sommige spinningbikes heb je de keuze tussen deze zelf te monteren of gebruik te maken van onze professionele montageservice.

Kies je ervoor om je nieuwe spinningfiets zelf te momteren? Dan ontvang je altijd een duidelijke handleiding met stapsgewijze instructies. De spinningfiets wordt dan in originele doos bij je afgeleverd, zodat je direct aan de slag kan. De keuze voor zelf monteren is ideaal als je zelf handig bent en wat kosten wilt besparen.

Wil je liever ontzorgd worden en dat alles voor je geregeld wordt? Dan kan je gebruik maken van onze montageservice. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat je spinningfiets professioneel gemonteerd wordt en op de gewenste plek komt te staan. Onze monteurs testen daarna de fiets nog extra grondig, zodat je zeker weet dat alles perfect werkt. Dit bespaart je aardig wat tijd en moeite en je kan daarna met een gerust hart direct beginnen met trainen. Houd er wel rekening mee dat deze montage service extra kosten met zich meebrengt, wat de hoogte is van deze montageservice kan je terug vinden bij de gewenste spinningfiets.

Tip 5: Extra accessoires voor je spinningfiets

Om het maximale uit je spinningbike te halen, kan je kiezen voor extra accessoires zoals een onderlegmat om je vloer te beschermen en een hartslagband waarmee je nóg gerichter aan je fitnessdoelen kan werken.

Speciale onderleg matten voor je spinningfiets

Een goede en sterke onderlegmat is onmisbaar als je een spinningfiets koopt. Een onderlegmat biedt namelijk niet alleen bescherming van je vloer tegen zweetdruppels, maar deze zorgt ook voor extra demping tijdens je workouts.

Of je nu jouw nieuwe spinningbike op een houten vloer, tegels of tapijt wilt zetten, een goede onderlegmat is de ideale bescherming tegen krassen, drukplekken en slijtage door het gewicht en beweging van de fiets.

Een hartslagband

Wil je graag het maximale uit je trainingen halen? Dan is een hartslagband een onmisbaar item als aanvulling op je spinningfiets. Door te trainen met een hartslagband meet je jouw hartslag nauwkeurig, waardoor je effectiever kan trainen en zeer gericht op specifieke doelen zoals vetverbranding, het verbeteren van je conditie of het vergroten van je uithoudingsvermogen.

Tip 6: Test en bekijk de spinningbikes op locatie

Het kiezen van de juiste spinningfiets is een belangrijke stap voor je fitnessdoelen, en wat is er nu beter dan de gewenste fiets eerst zelf uit te kunnen testen voordat je de definitieve beslissing neemt? Daarom kan je in onze winkel verschillende spinningbikes bekijken en proberen. Dit geeft je de mogelijkheid om de verschillen tussen de modellen te ervaren, de functies uit te proberen en te ontdekken welke spinningfiets het beste bij jou past.

Wil je graag extra hulp of advies bij het uitkiezen van je fiets? Dan helpen onze fitnessspecialisten je graag. Of je nu op zoek bent naar een instapmodel of een high-end spinningfiets met de nieuwste technologieën, wij helpen je graag om het juiste model te vinden die perfect aansluit op jouw fitnessbehoeften.

Wat zijn de voordelen van het trainen op een spinningfiets?

Spinningfietsen zijn dé meest gebruikte fitnessapparaten onder de sporters en fietsers die op een intensieve manier aan hun conditie en snelheid willen werken. Door de makkelijk aanpasbare weerstand kan je gaan voor duurtrainingen en intensieve intervaltrainingen. Dit maakt een spinningbike ideaal voor vetverbranding, conditieopbouw en spierversterking, met als doelgebieden je benen, billen en core. Laten we is verder kijken naar de voordelen:

  1. Ze zijn geschikt voor alle fitnessniveaus
  2. Bieden je een realistische wielrenervaring
  3. Comfortabel vanuit thuis fietsen
  4. Verbeter je conditie, bouw spierkracht op en verhoog je uithoudingsvermogen

1) Ze zijn geschikt voor alle fitnessniveaus

De spinningfietsen in onze collectie zijn speciaal ontworpen om gebruikt te kunnen worden door zowel beginnende, als gevorderde fietsers. Ze zijn eenvoudig te bedienen en de gebruiksvriendelijke ontwerpen zorgen ervoor dat je altijd goed aan je conditie kan werken. Stel simpelweg de fiets naar wens in en af en je kan direct beginnen met fietsen.

2) Ze bieden je een realistische wielrenervaring

In vergelijking met een hometrainer biedt een spinningfiets je een realistische racefietservaring. Dankzij het aanwezige vliegwiel voelt elke pedaalslag soepel en natuurlijk aan alsof je écht over de weg fietst. Daarnaast kan je er ook staand op fietsen, wat vergelijkbaar is met het beklimmen van heuvels. Hierdoor kan je verschillende fietstechnieken trainen, je kracht opbouwen en je spieren op verschillende manieren belasten.

3) Comfortabel vanuit thuis fietsen

Met een spinningfiets in huis hoef je niet meer naar de sportschool, ideaal. Je traint wanneer het jou uitkomt, ongeacht het weer of de openingstijden van de sportschool. Daarnaast bespaar je ook nog eens aardig op de reistijd die je normaliter nodig hebt om naar de sportschool te gaan. Of je nu graag even in de ochtend wilt fietsen, tijdens je middagpauze of ’s avonds even je hoofd leeg wilt maken na een lange dag, je kan dan kan snel op je spinningbike springen.

Daarnaast is een ander groot voordeel van thuis trainen ook nog dat je jouw omgeving geheel kan aanpassen naar je eigen voorkeuren. Zet bijvoorbeeld je favoriete serie of film aan of als je liever traint met muziek je favoriete muziek.

4) Verbeter je conditie, bouw spierkracht op en verhoog je uithoudingsvermogen

Een spinningfiets is het perfecte fitnessapparaat als je jouw conditie wilt verbeteren, je uithoudingsvermogen naar een hoger niveau wilt tillen en je spierkracht wilt verbeteren. Door de eenvoudig instelbare weerstand kan je jouw fietstrainingen volledig afstemmen op jouw doelen, van lichte cardio tot zware bergbeklimmingen.

Tijdens je trainingssessies werk je niet alleen aan je hart- en longfunctie maar versterk je ook belangrijke spiergroepen zoals je benen billen en core. Daarnaast stimuleert regelmatig trainen op een spinningfiets ook je ververbranding en verhoogt het je energieniveau, waardoor je steeds fitter en vitaler voelt.

Conclusie

Het kopen van een spinningfiets is een goede investering in je gezondheid. Nu je de tips uit deze blog gelezen hebt heb je alle benodigde informatie om een goede keuze te kunnen maken. Of je nu graag thuis wilt trainen of op zoek bent naar een spinningbike voor een professionele omgeving. In ons assortiment kan je altijd wel een passend model terug vinden

Door extra aandacht te besteden aan belangrijke factoren zoals het trapsysteem, de stabiliteit, het remsysteem, en extra functies zoals app-connectiviteit zorg je er niet alleen voor dat je comfortabeler kan trainen maar ook veilig en je prestaties naar een hoger niveau tilt. Vergeet daarnaast niet om voor jezelf een budget vast te stellen en neem thuis je ruimte in overweging zodat deze goed past op de gewenste plek. Zo kan je straks optimaal genieten van effectieve en plezierige fietstrainingen.

Wil je graag een spinningfiets kopen en ben je op zoek naar advies?

Dan helpen onze fitnessspecialisten je graag verder met je vragen die je hebt omtrent de spinningfietsen. Hierdoor kan jij straks een wel overwogen keuze maken zodat je jouw cardioworkouts optimaal kan uitvoeren. Je kan contact opnemen met onze fitnessspecialisten via +31(0)413-256800stuur een e-mail of kom langs in onze showroom in Volkel, Nederland.

Waarom Fitness24?

Home | Blog > 6 tips bij het kopen van een spinningfiets

Print
Advies nodig?

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, functies voor social media aan te bieden en het websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Met uw toestemming kunnen deze partners deze gegevens combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.